"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Θεατρική παράσταση από το εργαστήρι νέων "Παναγία Ελεούσα"




ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ « ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ »

για νέους με νοητική υστέρηση &

συνοδές αναπηρίες νομού Αιτωλοακαρνανίας

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ

Μεσολόγγι 10-12-10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεατρική παράσταση με τίτλο: « Μυθικές ελληνικές διαδρομές- Η επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη»





Το Εργαστήρι των νέων με αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας « ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση « Μυθικές ελληνικές διαδρομές- Η επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη» με χοροκίνηση και video art, που θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα των νέων με νοητική υστέρηση του Εργαστηρίου, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας, στο Μεσολόγγι.

Η παράσταση αυτή απευθύνεται κυρίως στην ευαισθησία και την ουσιαστική στήριξη που προσφέρουν για σχεδόν 20 χρόνια, τα ενεργά μέλη του Εργαστηρίου και το ευρύ κοινό του νομού μας, που έχουν αγκαλιάσει τις κοινωνικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Στο πρόγραμμα της παράστασης αναφέρεται ότι… ¨Πίσω από τα ορατά υπάρχουν τα αθέατα· δηλαδή πίσω από την παράσταση και την όποια ποιότητά της υπάρχει η χαρά, η συγκίνηση και η αυτοπεποίθηση που γεννήθηκαν στις ψυχές των παιδιών, καθώς με την καρδιά τους μόνο προσπαθούν να κατακτήσουν την θεατρική έκφραση¨.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή των εργαζομένων Χριστίνας-Μαρίας Πανταζοπούλου, Φαίνης Τσιμπουράκη, Μαρίνας Κασσαβέτη και Μαρίας Τσούτσου.

Την σκηνοθεσία και την διδασκαλία των κειμένων έχει κάνει η Φρύνη Θετάκη, τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Ραμμόπουλος, την μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο Σπύρος Χολέβας, την χορογραφία έχει κάνει η Στέλλα Παπαδοπούλου, τα κοστούμια της παράστασης είναι της Ευγενίας Γριβοπούλου και οι φωτισμοί της σκηνής από τον Σπύρο Μερεγκλίτση.

Τραγουδούν η Ευσταθία Γρέντζελου και η Βάσω Σκαμνέλου-Τσαρούχη και στην αφήγηση των κειμένων είναι η Μαρίνα Κασσαβέτη, η Αντιγόνη Αντιόχου και η Μίνα Κυζιρίδου.

Στην θετρική παράσταση συμμετέχουν 30 εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και 7 εργαζόμενοι. Στο φουαγιέ της Νομαρχίας θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής με έργα των εκπαιδευομένων νέων. Το εισιτήριο για τους θεατές θα έχει την συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

Για την υλοποίηση της παράστασης πολύτιμη είναι η συνεργασία του Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και Δημάρχου Αγρινίου, κ. Παύλου Μοσχολιού και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κ. Βασίλη Νικολαϊδη.

Η σημαντική αυτή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και θα παρουσιαστεί επίσης στο Αγρίνιο, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:

VODAFONE, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Ε., Amalthia, TROFICO, ΙΛΙΔΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΑΧΕΛΩΟΣ T.V., Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου, Μ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*