"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Φωτο-λέμε...

με αφορμή ένα μήνυμα από τον "εραστή" της φωτογραφίας Βασίλη Αρτίκου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. σας παρουσιάζουμε και επίσημα το ¨"μανιφέστο" της ιδρυσής της!



ΛΕΜΕ να μιλήσουμε για τη φωτογραφία εδώ στο Μεσολόγγι...Η αγάπη μας γι΄ αυτή την ιδιαίτερη τέχνη, το ενδιαφέρον μας για τη διερεύνηση της τεχνική της, η ανάγκη μας να προωθήσουμε την καλλιτεχνική φωτογραφική έκφραση και αναδείξουμε τα φωτογραφικά δρώμενα στην περιοχή μας, αλλά και η διαπίστωση ενός ολοένα αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την φωτογραφία μάς ωθούν σε αυτή την πρωτοβουλία, στη δημιουργία της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.


Τι φιλοδοξούμε να κάνουμε; Να επικοινωνήσουμε μέσα από τα οπτικά ερεθίσματα που μας προσφέρει η φωτογραφική αποτύπωση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Μπορεί να είναι τα φωτογραφικά στιγμιότυπα γνωστών φωτογράφων, Ελλήνων και ξένων, που θα δώσουν το έναυσμα για συζήτηση και ανάλυση. Μπορεί να είναι η φωτογραφική ματιά του κάθε μέλους που θα θελήσει να βγει από τη φωτογραφική του εσωστρέφεια και να παρουσιάσει τα έργα του με σκοπό να αξιολογηθούν ή να αποτελέσουν την αφορμή της δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων. Μπορεί να είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου ενός γνωστού ή και λιγότερο γνωστού φωτογράφου και -γιατί όχι;- όπου είναι εφικτό, η πρόσκλησή του στην πόλη μας. Απώτερος στόχος είναι η επικοινωνία και η συνεργασία με φωτογραφικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ή και σε γειτονικές περιοχές, συμβάλλοντας έτσι μελλοντικά στη δημιουργία ενός ευρύτερου φωτογραφικού δικτύου.

Γίνεται αντιληπτό, επομένως, πως ο καθένας μπορεί να είναι μέλος αυτής της συλλογικότητας, η οποία θα στηρίζεται στην ετερογένεια των μελών της. Εξάλλου μας ενδιαφέρει η διαφορετικότητα της αισθητικής αντίληψης αναφορικά με τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να διδάξουμε ούτε να κατευθύνουμε, αλλά να προσφέρουμε το έδαφος για παρατήρηση, εμβάθυνση, κριτική αποτίμηση, προβληματισμό. Επιθυμούμε να αφήσουμε ανοιχτό το πεδίο έκφρασης για σχόλια, απορίες, προτάσεις, ιδέες...Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι ο σεβασμός και η αποδοχή του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Λέσχης, όπως θα διέπεται από το καταστατικό, και, φυσικά, το ενδιαφέρον για τη φωτογραφία.

Απευθύνουμε, λοιπόν, ανοιχτή πρόσκληση σε όσους αγαπούν τη φωτογραφία, είτε ήδη ασχολούνται με αυτήν ερασιτεχνικά και θέλουν να συναντήσουν ανθρώπους για να μοιραστούν τις κοινές ανησυχίες τους, είτε είναι νέοι φωτογράφοι και αναζητούν τρόπους αυτοβελτίωσης, είτε μελετούν την φωτογραφία θεωρητικά, αλλά και όσους εκφράζονται μέσα από συναφείς μορφές τέχνης (π.χ. ζωγραφική), αλλά και γενικότερα όσους θέλουν με την παρουσία τους να στηρίξουν συμβολικά αυτή την προσπάθεια που στοχεύει στον πολιτισμό. Στον ιστορικό χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, εδώ στην Ι.Π του Μεσολογγίου, τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, 7 μ.μ. ΛΕΜΕ να μιλήσουμε για τη ΦΩΤΟγραφία...

φώτογραφίες από την κοπή της πίτας στης 12/1/2010








φώτο by Βασίλης Αρτίκος


 το link του ιστολογίου της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. http://photoleme.blogspot.com

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*