"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ σας προσκαλεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 7 μμ. στην προβολή της ταινίας Home (2009).


Η ΦΩΤΟΛΕΜΕ σας προσκαλεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 7 μμ. στην προβολή της ταινίας Home (2009).  Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Yann Arthus-Bertrand, σκηνοθέτης αλλά και γνωστός φωτογράφος, ο οποίος χρόνια απαθανατίζει με το φακό του τη γη από τον ουρανό. Σε συνεργασία με τον επίσης σκηνοθέτη και παραγωγό  Luc Besson και με γυρίσματα σε 54 χώρες επί 217 ημέρες η ταινία καταγράφει την ομορφιά του πλανήτη μας από ψηλά αλλά και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στη φύση. Οι εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες δείχνουν τη Γη, το Σπίτι μας  (Home), έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Mε το σύνθημα "Είναι πολύ αργά για να είμαστε πεσιμιστές" ο σκηνοθέτης της ταινίας θέλει να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα δράσης και έμπρακτης αγάπης για το περιβάλλον.

 Ο Bertrand εκτός από φωτογράφος είναι συγγραφέας και ακτιβιστής, ιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου Altitude στο Παρίσι, ενώ έχει εκδώσει πολλά βιβλία ανάμεσα στα οποία Greece from the Air" (1997), "New York from the Air" (1998) και "Good Breeding" (1999). Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά ("National Geographic", "Life", "Geo", "Paris Match"). Οι φίλοι της φωτογραφίας μπορούν να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες του στο επίσημο site του Bertrand. (http://www.yannarthusbertrand.org και http://www.yannarthusbertrand2.org/)
    Home: Ντοκιμαντέρ 2009, Γαλλία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110'
   Είσοδος : Ελεύθερη  

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*