"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"ΑΡΤΟΣ - ΟΙΝΟΣ - ΕΛΑΙΟΝ" - Από την αρχαιότητα στο σήμερα" - Έκθεση στα πλαίσια των γιορτών Εξόδου από την Διέξοδο

Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 7 το απόγευμα η "Διέξοδος" εγκαινιάζει την έκθεση "Άρτος, Οίνος, Έλαιον - Από την αρχαιότητα στο σήμερα", με την οποία συμμετέχει για 12η χρονιά στις Γιορτές Εξόδου 2011 της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.






Με την έκθεση αυτή επιχειρείται, με μια φρέσκια εικασστική ματιά, η διερεύνηση της ιστορίας και των επιδράσεων της "μεσογειακής τριάδας στην κοινωνία και τον πολιτισμό μας.





Το ψωμί, το κρασί και το λάδι είναι τα "δώρα" της μεσογειακής γης με τα οποία έζησαν για χιλιετίες οι λαοί του ελλαδικού χώρου και οδηγήθηκαν στο εμπόριο, στα ταξίδια της γνώσης και των εμπειριών και εντέλει στο θαύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.



Η καλλιέργεια των δημητριακών, του αμπελιού και της ελιάς, αλλά και η εκμετάλλευση των προϊόντων τους, κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καθημερινή ζωή και την οικονομία από την εποχή της Μινωικής Κρήτης και της Μυκηναϊκής Ελλάδας μέχρι τις μέρες μας.



Ένας ολόκληρος κόσμος αναπτύσσεται και περιστρέφεται είτε άμεσα είτε έμμεσα γύρω απο το ψωμί, το κρασί και το λάδι· μαγειρική, θρησκεία, έθιμα και παραδόσεις, γλώσσα, μυθολογία, ιστορία, λογοτεχνία, ζωγραφική, αγγειοπλαστική, γλυπτική, ιατρική, αρωματοβιομηχανία...



Οι τροχοί της οικονομίας κινούνται απο τη σπορά μέχρι την παρασκευή και την εκμετάλλευση των προϊόντων ενώ εμπλέκονται σχεδόν όλοι οι επιστημονικοί κλάδοι παράγοντας πλούτο και χαρίζοντας ευμάρεια.







Χορηγοί: ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (ΕΑΣ) Μεσολογγίου - Ναυπακτίας



ΑΣΤΙΓΞ - Ελαιουργικές επιχειρήσεις Εμμανουήλ Γιαννούλη (Φοινικιά Μεσολογγίου)



Υποστηρικτής: "ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε" - Βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων (Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού)

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*