"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Εγκαίνια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου


ΦΩΤΟ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.photoleme.ning.com                                             Μεσολόγγι 05-04-2011

Δελτίο τύπου


Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κοινού στα εγκαίνια της ομαδικής φωτογραφικής έκθεσης της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, που άνοιξε τις πύλες της, την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 με θέμα: « ΦΩΤΟγραφίζοντας ΛΕΜΕ για το Μεσολόγγι », η οποία αποτελεί στο μικρό χρονικό διάστημα της δράσης της, το πρώτο επίσημο άνοιγμα της Λέσχης προς το κοινό.
Η έκθεση είναι ενταγμένη στις φετινές Γιορτές Εξόδου και  στα εγκαίνιά της στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας και αρκετοί φίλοι της φωτογραφικής τέχνης.
Η Ραλλού Κυριακοπούλου  στην εναρκτήρια ομιλία της έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες της  Φωτογραφικής Λέσχης,  η οποία ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι πριν λίγους μήνες, από μια ομάδα ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και αναζητήσεων, με κοινή αγάπη για τη φωτογραφία, το Μεσολόγγι και τον πολιτισμό. Στόχος της είναι η ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης, η καλλιτεχνική έκφραση και η επικοινωνία μεταξύ των μελών της.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, κ. Παν. Κατσούλης είπε ότι, η συγκεκριμένη έκθεση αναδεικνύει την προσπάθεια και  την συλλογική δράση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης και επαίνεσε τους συντελεστές αυτής της όμορφης εκδήλωσης.
Ο πρόεδρος της  Λέσχης Φωτογραφίας , κ.Βασίλης Αρτίκος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε λόγο για την αξία του πολιτισμού, όταν αυτός παράγεται από τους ίδιους τους πολίτες και πρότρεψε τη δημοτική αρχή να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες, τονίζοντας  την ανάγκη να αξιοποιηθούν  οι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς, τα ντόπια ταλέντα και η ερασιτεχνική δημιουργία  των νέων ανθρώπων.  
Να πούμε επίσης ότι, μέσα από το φωτογραφικό φακό και την προσωπική οπτική γωνία των μελών της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. ξεδιπλώνονται οι ποικίλες πτυχές αυτής της ιδιαίτερης πόλης, αναδεικνύεται  το φυσικό τοπίο της, αποθανατίζονται οικεία πρόσωπα της πόλης, περιγράφεται η καθημερινότητά της και με την ασπρόμαυρη ή έγχρωμη αποτύπωση των έργων, παρουσιάζεται στους επισκέπτες το παρελθόν και η ιστορία της.
 Η Έκθεση  που φιλοξενείται στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, θα διαρκέσει  έως τις  30 Απριλίου 2011 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε μέρα από τις  11:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. & 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου










 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*