"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Στο Μεσολόγγι η αποστολή της Κούβας για τους Special Olympics

Η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση και την φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 20 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα.
Παράλληλα με τους Αγώνες, ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας, θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ όλο τον κόσμο.
Ένα από τα πιο σημαντικά ειδικά προγράμματα των δικών μας Αγώνων, είναι το πρόγραμμα «Πόλις – Αμφιτρύων» (HOST TOWN), που έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας, πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω του προγράμματος Αμφιτρύων θα φιλοξενήσει την Αποστολή της Κούβας την περίοδο 22 έως 24 Ιουνίου.
Μέσα από αυτή τη φιλοξενία, οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισμό και να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν περισσότερο για τα Άτομα με Διανοητική Αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*