"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η ΕΞΟΔΟΣ στη "Διέξοδο" - Η ιστορική έκθεση της "Διεξόδου" ανοίγει την αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2012 στο Μεσολόγγι

Με μιά ιστορική - εικαστική έκθεση με τον τίτλο Η ΕΞΟΔΟΣ στη "Διέξοδο" και υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιερής Πόλης ξεκινούν στο Μεσολόγγι από το σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς Θανάση Ραζηκότσικα οι φετινές ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στις 8 το βράδυ ο Δήμαρχος Πάνος Κατσούλης θα κηρύξει την έναρξη των Γιορτών  και θα εγκαινιάσει την έκθεση της "Διεξόδου"   η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 500 αντικείμενα προερχόμενα από τις συλλογές του Ιστορικού της Μουσείου, που καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο πριν την Έξοδο και φτάνουν στο τέλος του 19ου αιώνα.

Ιστορικά κείμενα, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά, κεντήματα, ταπισερί, φιλελληνικά αντικείμενα, χειρόγραφα πρωταγωνιστών της Επανάστασης, προσωπικά αντικείμενα του Αρχηγού της Φρουράς και των κληρονόμων του, βιβλία και εφημερίδες της εποχής, σκεύη της καθημερινότητας, εκκλησιαστικά είδη και εικόνες, άρματα, φορεσιές και κοσμήματα  καθώς και ενθυμήματα του Όθωνα και της Αμαλίας, είναι μερικά από τα αντικείμενα των συλλογών της «Διεξόδου» που, εμπλουτισμένα από παρακαταθήκη πενήντα αντικών του παλαιοπωλείου Σωτήρη Κυριακούλια «ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ», απαρτίζουν την έκθεση με την οποία ανοίγει η αυλαία των Γιορτών Εξόδου αλλά και  του Ιστορικού Μουσείου της "Διεξόδου".

Μια έκθεση που θα "προσφέρει" στους επισκέπτες της ένα ενδιαφέρον ταξίδι μέσα στην ίδια την Ιστορία και θα τους δημιουργήσει την αίσθηση οτι ζουν την εποχή της Επανάστασης, τις δραματικές ώρες της Εξόδου αλλά και την μετεπαναστατική περίοδο που η Ελλάδα αναγεννάται και φθάνει στον 20ο αιώνα.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 24 Μαρτίου έως τις 5 Μαΐου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και απο τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

Για ομαδικές επισκέψεις ή για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις ημέρες, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την υπεύθυνη επιμελήτρια στο τηλέφωνο 26310 51260 και 6976 643610.

www.diexodos.com..gr

 Έκθεμα "η σπάθη του Βασιλιά Όθωνα"

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*