"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Τύπου της Φωτογραφική Λέσχης Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με)



 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ                                                                                                                  Μεσολόγγι 14-05-12
www.photofestivalmes.com 
www.photoleme.ning.com
 
"1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου" 

Συνέντευξη Τύπου της Φωτογραφική Λέσχης Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με)

Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. παρεχώρησαν την Παρασκευή 11 Μαΐου,  ο Πρόεδρος της Φωτογραφική Λέσχης Μεσολογγίου (Φωτο.Λε.Με), Βασίλης Αρτίκος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Αριστείδης Καβάγιας για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του1ου  Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργανώνετε  στην πόλη του Μεσολογγίου από 1 έως 10 Ιουνίου 2012! Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να αναδείξει την Τέχνη της Φωτογραφίας και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης.

Τα μέλη της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. «αγκάλιασαν» την όμορφη ιδέα του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου, για την πραγματοποίηση ενός Φωτογραφικού Φεστιβάλ και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σταδιακή υλοποίησή του. Η απόφαση αυτή ενισχύθηκε όμως και από την κοινή πεποίθηση πως μέσα στην πολυεπίπεδη κρίση της εποχή μας η Τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και τους ωθεί σε γόνιμες συναντήσεις όπου μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν εμπειρίες, να διατυπώσουν σκέψεις και προβληματισμούς.
Η φιλόξενη πόλη του Μεσολογγίου είναι παρούσα και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των ανθρώπων και της εποχής. Προσφέρει πέρα από τα απαράμιλλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας κτίριά της, φυσικό κάλλος και πλούσια παράδοση.
Πρόθεση των μελών της Φωτογραφική Λέσχης Μεσολογγίου είναι να έρχονται οι δημιουργοί κοντά στο κοινό και γι΄ αυτό το σκοπό κάθε χρόνο το φεστιβάλ θα αφιερώνεται σε έναν σημαντικό Έλληνα φωτογράφο. Το 1ο  Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου είναι αφιερωμένο στο Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 και ώρα 9.30 μμ στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ο διεθνούς φήμης Έλληνας φωτογράφος, θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ, προβάλλοντας ο ίδιος την φωτογραφική του δουλειά με θέμα την «Αραβική Άνοιξη».

Το πρόγραμμά του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • Ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, στις οποίες συμμετέχουν οι εξής Φωτογραφικές Λέσχες:                                                                               Βόλου, Καλαμάτας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Μεσολογγίου, Πάτρας, και οι φωτογραφικές ομάδες ((ΡΟΕΣ))Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας και                     Πανεπιστήμιου Κρήτης καθώς και το Φωτογραφικό Εργαστήρι ((Φωτοδίοδος)) Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κοζάνης.
  • Workshop με επίκεντρο το παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Συμιού, το οποίο συμπίπτει χρονικά με το Φεστιβάλ
  • Φωτογραφικές εξορμήσεις (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αλυκές κ.α.)
  • Συναυλία του συγκροτήματος Blues Wire
Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν σε εκθεσιακούς χώρους υψηλής αισθητικής που ανήκουν στο Δήμο Μεσολογγίου ή σε ιδιώτες.
Πρόκειται για το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου, τον Πολυχώρο «Avant Garde», το Μουσείο Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη» στο Αιτωλικό, καθώς και στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Φωτογραφική Λέσχης Μεσολογγίου σας προσκαλεί  στη γιορτή της φωτογραφίας, εδώ στην πολιτεία των νερών, των χρωμάτων και του πολιτισμού!
 Το πλήρες πρόγραμμα με λεπτομερείς πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους, τις ώρες επισκέψεων, τη θεματική των εκθέσεων, τις συναντήσεις τις συναυλίες και τα διάφορα events  μπορείτε να τα πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.photofestivalmes.com


φωτο 1,2) Απο δεξιά: Αριστείδης Καβάγιας, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Βασίλης Αρτίκος, Πρόεδρος της Φωτογραφική Λέσχης
Μεσολογγίου , Γιάννης Τσαλαφούτας (μέλος ΦΩΤΟΛΕΜΕ).
 

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*