"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Νεανικό φεστιβάλ Μουσικής με διοργανωτές τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ και τον ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΜΙΛΟ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ”.


Για πρώτη φορά φέτος στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί το Νεανικό φεστιβάλ Μουσικής με διοργανωτές τον  ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ και τον  ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΜΙΛΟ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ”.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν νεανικά συγκροτήματα και μπάντες του Μεσολογγίου, με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναπτύξει το πολιτιστικό επίπεδο των νέων ανθρώπων που στις μέρες μας κλονίζεται.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ!!!

Ωρα 20:00 Θεατράκι Λιμανιού Μεσολόγγι
Είσοδος Ελευθερη

http://www.facebook.com/mom.iosif.rogon

Τα μουσικά σύνολα που θα εμφανιστούν είναι:
TIME MACHNINE
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ “ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ”

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Γιορτή της Παναγίας της "Φοινικιάς" - ενημέρωση



Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την γιορτή της Παναγίας της "Φοινικιάς".Δεχόμενοι παράπονα πέρυσι ως προς την ενημέρωση ,φέτος αν και κάπως καθυστερημένα κρίναμε σκόπιμο να σας υπενθυμήσουμε για την εκδήλωση και τη θεία λειτουργία  όπου θα πραγματοποιηθεί στης 22 Αυγούστου.Την εκδήλωση θα τιμήσουν και φέτος ιππείς από την περιοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.Οι ιππείς έχουν προγραμματίσει ως τόπο συνάντησης στη βιοτεχνία του Σταμάτη στης 18:00. Για πληροφορίες όσον αφορά τους ιππείς ,μπορείτε να απευθυνθείτε στο καφενείο του Ηλία Αθανασόπουλου.


οι φωτογραφίες είναι από την περσινή εκδήλωση(για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://vassiladi.blogspot.gr/2011/08/blog-post_26.html)

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο πολιτογραφήθηκε Μεσολογγίτης ο λόρδος Byron

Μεσολόγγι, 17 Μαρτίου 1824
“Επειδή ο λόρδος Νόελ Βύρων, βουλόμενος συμπράκτωρ της Ελευθερίας τη Ελλάδι γενέσθαι, και την Δυτικήν μάλιστα της λοιπής κινδυνεύουσαν ορών, έγνωεις ταύτην αφικέσθαι την πόλιν, και ταύτην ευεργετών, Απάσης της Δυτικής Ελλάδος την σωτηρίαν κατεργάσασθαι• ό δή και τοίς έργοις εδήλωσεν, ου μόνον μεγάλαις δωρεαίς μεγίσταις επαρκέσας ανάγκαις, αλλά και τοίς λόγοις και τώ αξιώματι αυτού ωφελιμώτατος τοίς πράγμασι γενόμενος• η πόλις Μισολογγίου ευεργέτην αυτόν ανακηρύττει και πολίτην Μισολογγίτην ψηφίζεται, των αυτών αυτοίς απολάυοντα δικαίων, και αναγράφει τούτο εν τοίς αρχείοις της πόλεως• ίνα δήλον γένηται πάσιν,ως οι Μισολογγίται τους αγαθούς άνδρας οίδασι τιμᾷν και τοίς ευεργέταις γενομένοις αυτών, εις ευγνωμοσύνην, πολιτείαν διδόναι...”. Δημοσιεύθηκε στα Ελληνικά Χρονικά, φ. 30 (12 Απριλίου 1824).
αρχείο Πέτρου Βέργου

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ο δικός μας παράδεισος για το καλοκαίρι!


 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*