"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

20 Οκτωβρίου ξεκινά στη "Διέξοδο" το αφιέρωμα στον Ελληνικό Πολιτισμό

Με αφιέρωμα στον Ελληνικό Πολιτισμό ξεκινούν οι δράσεις της "Διεξόδου" την νέα φθινοπωρινή περιόδο
Η "Ελληνική Μυθολογία", είναι ο πρώτος κύκλος του προγράμματος που απευθύνεται σε μαθητές της 5ης και 6ης Δημοτικού
Η "Διέξοδος", στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του "Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου", το οποίο με υπευθυνότητα έχει σχεδιάσει η επιστημονική της ομάδα, ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου 2012 τον πρώτο κύκλο της θεματολογίας του για τον "Ελληνικό Πόλιτισμό" που αφορά την "Ελληνική Μυθολογία".
Ο κάθε κύκλος θα έχει διάρκεια 6 ωρών και θα υλοποιείται, ανάλογα με τον επιστημονικό του προσανατολισμό, από 2 έως 4 εμψυχωτές.
Οι επόμενες, μετά την μυθολογία, ενότητες αφορούν την :
Ελληνική Γλώσσα,
Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία,
Ελληνική Τέχνη και
Ελληνική (Μεσογειακή) Διατροφή.
- Οι θεματικές αυτές ενότητες θα υλοποιηθούν ανά μήνα, σε συναντήσεις που θα γίνονται Σαββατοκύριακα στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Παράλληλα με τις συναντήσεις αυτές, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται προβολές, επισκέψεις και ειδικές ξεναγήσεις σε χώρους που σχετίζονται με την θεματολογία του προγράμματος, εκδρομές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και τελετή λήξης.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ιδιότυπο παιδικό πανεπιστήμιο με έμπειρους εμψυχωτές, που θα προσφέρουν στα παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού την χαρά και την απόλαυση της γνώσης, μακράν της οποιασδήποτε σχολικής παρέμβασης και πέραν των συνήθων σχολικών δεδομένων.
Παίζοντας και διασκεδάζοντας, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο παρελθόν της πατρίδας μας κάνοντας διαδρομές χιλιάδων χρόνων πριν. Θα αγκαλιάσουν τις λέξεις και θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της γλώσσας, θα μάθουν την προέλευση των ονομάτων τους, θα γνωρίσουν τους τοπικούς μύθους του Μελέαγρου μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι», θα πληροφορηθούν για την πορεία και την εξέλιξη του πνεύματος των μεγάλων φιλοσόφων, θα έλθουν σε επαφή με τα δημιουργήματα της ελληνικής τέχνης και τέλος θα εξοικειωθούν με τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.
Πληροφορίες καθημερινά στα τηλέφωνα 26310 51260 και 6976 643610 και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Μουσείου κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.


 

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*