"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ




  Δύο μεγάλα και αξιόλογα έργα ζωγραφικής δώρισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο γνωστός Μεσολογγίτης ζωγράφος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Τσάτσος, που υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Καθηγητής Καλών Τεχνών.

  Πρόκειται για λάδι σε μουσαμά με θέματα Μεσολογγίτικα διαστάσεων 2,00μ.Χ2,50 μ. τα οποία τοποθετήθηκαν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Το ένα έχει θέμα τις λαγκόνες, πουλιά της λιμνοθάλασσας και το άλλο «Ψαρεύοντας στην ιστορία της Κλείσοβας».

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και ο Πρόεδρός του Αριστείδης Καβάγιας ευχαρίστησαν θερμά τον ζωγράφο Γιώργο Τσάτσο για την σημαντική και αξιόλογη δωρεά του.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ


  Στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Δημοτική Πινακοθήκη) του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, ένα χώρο ιστορικής μνήμης και διαπαιδαγώγησης καλλιτεχνικής, συνεχίζεται με επιτυχία  για δεύτερη σχολική χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΙΝΕΛΑ» για  τους μαθητές των Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων.

 Το πρόγραμμα συντελεί στη γνωριμία και στην επικοινωνία του χθες με το σήμερα, ενώ τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιστορική κληρονομιά του παρελθόντος και διδάσκονται την τοπική μας ιστορία.

  Στους μαθητές μοιράζεται βιβλιοτετράδιο με την ιστορία της πόλης και των εκθεμάτων του Μουσείου,  εφημεριδούλα του Μουσείου με πλούσια λαογραφική και ιστορική ύλη και άφθονο ιστορικό υλικό στους δασκάλους και τις δασκάλες.

  Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι. Π.  Μεσολογγίου, ενώ το επιμελείται και το παρουσιάζει εθελοντικά η εκπαιδευτικός κ. Φωτεινή Τσιτσώνη-Καβάγια.

  Ετοιμάζεται και δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο σύντομα θα σας παρουσιάσουμε.



 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*