"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έκθεση φωτογραφίας Νεκτάριου Μαρκογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ



Νεκτάριος Μαρκογιάννης

“Fragments of Darfur”

Επ’ ευκαιρία της έκδοσης του πρώτου του βιβλίου με φωτογραφικό υλικό από το Νταρφούρ και έχοντας παρουσιάσει ήδη τη δουλειά αυτή σε Αγγλία και Σκωτία, ο διεθνής φωτογράφος Νεκτάριος Μαρκογιάννης κλείνει το θεματικό αυτόν κύκλο, στη γενέτειρα του το Μεσολόγγι, σε μια έκθεση, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 18.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο πόλεμος στο Νταρφούρ, ο οποίος έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως γενοκτονία, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 2 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, από την πάλη που ξέσπασε το 2003 μεταξύ της κυβέρνησης του Σουδάν και παραστρατιωτικών ομάδων. Όντας δύο χρόνια στο πεδίο ως φωτογράφος του ΟΗΕ, ο Νεκτάριος Μαρκογιάννης, αφηγείται ιστορίες μέσα από μια αλληλουχία σκηνών, οι οποίες συνδέονται αρμονικά. Καθήκον του, ήταν να καλύψει δραστηριότητες της αποστολής και να παρέχει σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ φωτογραφικό υλικό από το πεδίο, αναπτύσσοντας παράλληλα και δικά του προσωπικά projects. Η έκθεση αποτυπώνει “θραύσματα” από τη ζωή στο Νταρφούρ, πέρα από προκαταλήψεις και στερεότυπα με τη φωτογραφική ματιά του.



Ο Νεκτάριος Μαρκογιάννης σπούδασε οικονομικά και φωτορεπορτάζ στην Αγγλία. Μετά από μια πολυετή καριέρα στον τομέα των τραπεζικών επενδύσεων, το πάθος του για τη φωτογραφία επικράτησε. Άρχισε να εργάζεται σαν φωτογράφος για τα Ηνωμένα Έθνη το 2008 στο Τμήμα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων. Το 2011 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Fotogravevi Gallery και το περιοδικό IZ στην Κωνσταντινούπολη. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί μέσα από πολλές δημοσιεύσεις του ΟΗΕ και έχει “φιλοξενηθεί” από πολλά περιοδικά και οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων των: IZ magazine, Fortune Magazine, Reuters, Brookings Institute και The Sudan Tribune.

* Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου «FRAGMENTS of Darfur», θα διατεθούν στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*