"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφορήθηκε η νέα έκδοση της Διεξόδου "Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός"

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Μουσείο «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, στα πλαίσια των εκδοτικών του δραστηριοτήτων, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα καινούργιο βιβλίο με το τίτλο «ΑΛΑΤΙ – Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ».


Πρόκειται για ένα βιβλίο που, συνοδευόμενο από 65 έγχρωμες φωτογραφίες, περιέχει όλο το πληροφορικό υλικό της ομότιτλης ιστορικής – εικαστικής έκθεσης που οργάνωσε και παρουσίασε η «Διέξοδος».

Την έρευνα και την συγγραφή των κείμενων του βιβλίου έκανε η Δέσποινα Κανελλή, την καλλιτεχνική και γραφιστική επιμέλεια ο Πάνος Γεωργακόπουλος ενώ τον γενικό συντονισμό της έκδοσης είχε ο Αλτάνιος Κλεισοβίτης.

Μέσα στο βιβλίο, που τυπώθηκε στο Μεσολόγγι από τους αδελφούς Ασημακόπουλους, ο αναγνώστης μπορεί να πληροφορηθεί ο,τιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, τον λευκό αυτόν θησαυρό, από τότε που πρωτοεμφανίζεται η ζωή στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας.

Το αλάτι στην φύση, στην ιστορία, την οικονομία, τη θρησκεία, την τέχνη, την υγεία, τον τουρισμό και στο περιβάλλον είναι μερικά από τα τριάντα κεφάλαια των περιεχομένων του.

Το βιβλίο, όπως και οι υπόλοιπες 22 εκδόσεις της «Διεξόδου» διατίθενται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, ΙΑΝΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΕΣΤΙΑ, στην Πάτρα από την ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ και ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και στο Μεσολόγγι απ΄ όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης και από το πωλητήριο του Μουσείου της «Διεξόδου».

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*