"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Φιλανθρωπικός Ποδηλατικός Αγώνας «The Dallaglio- Flintoff 2012 Cycle Slam»


Μεσολόγγι 24-04-2012

Φιλανθρωπικός Ποδηλατικός Αγώνας

«The Dallaglio- Flintoff 2012 Cycle Slam»

Η ιδέα δύο Βρετανών του Lawrence Dallaglio και Freddie Flintoff να διοργανώσουν ένα διεθνή ποδηλατικό αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς  και ειδικότερα  για την συγκέντρωση χρημάτων που θα στηρίξουν την αντικαρκινική έρευνα και  το νοσοκομείο για παιδιά Great Ormond Street Hospital,  βρήκε πολύ γρήγορα πολλούς υποστηρικτές και χορηγούς.

Συνδυάζοντας αυτή τους την προσπάθεια με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, η όμορφη αυτή ιδέα πήρε «σάρκα και οστά»   ξεκινώντας οι 70 ποδηλάτες που συμμετέχουν, από την κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος την Αρχαία Ολυμπία και διανύοντας τα πρώτα 170 χιλιόμετρα, έφθασαν χθες στο Μεσολόγγι.

Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης  50 συνοδοί που υποστηρίζουν την οργάνωση Cycle Slam 2012 και τηλεοπτικό συνεργείο του  Discovery Channel  το οποίο καλύπτει τον αγώνα.

Το πολύ γνωστό δορυφορικό κανάλι κινηματογράφησε αρκετά τοπία από την λιμνοθάλασσα, τον Κήπο των Ηρώων και την πόλη του Μεσολογγίου, ενώ η Δημοτική Χορωδία  απήγγειλε τον Ολυμπιακό Ύμνο δίπλα στο σπίτι του Κ.Παλαμά!

Το Discovery Channel  αξιοποιώντας όλο το υλικό από τις 22 ημέρες που θα διαρκέσει ο αγώνας, θα δημιουργήσει στη συνέχεια δύο ντοκιμαντέρ για να παρουσιάσει  την προσπάθεια και το κοινωνικό μήνυμα που μεταφέρουν οι ποδηλάτες. 

Μεταξύ των  ποδηλατών συμμετέχουν  και 15 επαγγελματίες, οι οποίοι θα κάνουν όλη την διαδρομή των 2.855 χιλιομέτρων, ενώ σε διάφορα σημεία του αγώνα θα συμμετέχουν και αθλητές από άλλες χώρες.

Από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σήμερα Τρίτη, λίγο πριν την εκκίνηση των αθλητών, τιμήθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Κοταντάκη  οι δύο Βρετανοί  Lawrence Dallaglio και Freddie Flintoff για την σπουδαία πρωτοβουλία τους ενώ  δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι επόμενοι σταθμοί που ακολουθούν είναι η Πρέβεζα, η Ηγουμενίτσα, η Ιταλία (Μπρίντιζι),  η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία, και  τελικός προορισμός το Λονδίνο.

Για να δείτε την εξέλιξη του ποδηλατικού αγώνα και για περισσότερες πληροφορίες για την φιλανθρωπική προσπάθεια μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  www.dallaglioflintoff2012.com
Ρεπορτάζ:Γιώργος Πανταζόπουλος

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*