"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας»


Μετά την επιτυχία που σημείωσε η «1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας», σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί, από την Πέμπτη 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου, η «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας» .




Φιλοδοξούμε φέτος η Έκθεση να καταστεί αρτιότερη στο επίπεδο των υποδομών και μεγαλύτερης εμβέλειας στο επίπεδο της εκπροσώπησης των επιχειρήσεων της περιοχής μας.



Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνούν, με το Γραφείο Επιχειρηματικής Δράσης στα τηλέφωνα 2631022129, και 6942464866.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ" ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΑΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ


Η "Διέξοδος", στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ολοκληρώνοντας την εαρινή περίοδο των δραστηριοτήτων της, φιλοξενεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, στις 8.30 το βράδυ, την παιδική ορχήστρα του Μουσικού Ομίλου "Ιωσήφ Ρωγών", σε μια συναυλία ποικίλου ρεπερτορίου, που θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Αθανασίου Ραζηκότσικα, μπροστά από την είσοδο του Μουσείου της.
Υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής και συνθέτη Γιάννη Χασάπη, το μουσικό σύνολο, που απαρτίζεται από μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, θα αποδώσει με φλογέρες, σαξόφωνα και κλασικές κιθάρες ένα 45λεπτο ευχάριστο μουσικό ρεπερτόριο, ενώ το τρίο "TIME MACHINE" που ανήκει στον ίδιο μουσικό όμιλο, θα συμπληρώσει την συναυλία με ακούσματα τζαζ μουσικής.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο «ψαράς με την ομπρέλα» από την Αφρική: πρώτη «εμφάνιση» Μαυροτσικνιά στην Ευρώπη!

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το Μεσολόγγι συνεχίζει να παράγει πολιτισμό!


Μικρές εστίες ελπίδας αναπηδούν στην Ιερά πόλη Μεσολογγίου.Συνεχίζεται μια τακτική με θεμέλια την ιδιωτική πρωτοβουλία , δίνοντας την ελπίδα και λύση στα αδιεξόδα της νέας γενιάς.Ο Μουσικός όμιλος Ιωσήφ Ρωγών αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Blog Πολιτισμός Δυτικά , παρουσιάζουν τον καταξιωμένο μουσικό Οδυσσέα Γαλανάκη , σε ένα σεμινάριο για ηλεκτρική κιθάρα.


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου

Με την προβολή φωτογραφιών του καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου Λουκά Βασιλικού και την συναυλία της μπάντας "Μηδέν Άγαν", στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου, συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Μεσολόγγι.


Η προσέλευση και η συμμετοχή του κοινού καθημερινά στους εκθεσιακούς χώρους είναι εντυπωσιακή και οι θεματικές εκθέσεις των Φωτογραφικών Λεσχών που είναι «απλωμένες» μέσα στην πόλη δίνουν έναν ξεχωριστό και πολύχρωμο τόνο!

Για την προσωπικότητα του φωτογράφου Λουκά Βασιλικού, μίλησε ο Βασίλης Αρτίκος ο οποίος εκθείασε το έργο του και την φιλική στήριξη που προσέφερε για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ στην πόλη μας.

Ο Λουκάς Βασιλικός γεννήθηκε το 1975 στην Κρήτη. Σήμερα ζει μόνιμα στην Αθήνα. Στον κόσμο της φωτογραφίας μπήκε πρόσφατα, μόλις το 2006. Η εξέλιξη του όμως ήταν ραγδαία… Από το 2008 είναι μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου» του Πλάτωνα Ριβέλλη. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα για την φιλοσοφία της φωτογραφίας από τον Αχιλλέα Νάσσιο.

Αν και η ενασχόλησή του με την τέχνη της φωτογραφίας δεν είναι καθαρά επαγγελματική θεωρείται ήδη ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους.

Είναι ένας "φωτογράφος δρόμου", χωρίς όμως αυτό να τον περιορίζει απόλυτα θεματικά… Ο φακός του αιχμαλωτίζει αυθόρμητες "μικρές" στιγμές της καθημερινότητας, και τις κάνει "μεγάλες" δίνοντάς τους διαστάσεις στο χρόνο και στο χώρο. Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν εκφράσεις, συναισθήματα, σκέψεις, φόβους, πάθη, όλα όσα κρύβονται δηλαδή πίσω από την τυπική πραγματικότητα που βλέπουν τα μάτια.

Αν αφεθεί κανείς στην ουσία της τέχνης του, θα διαπιστώσει ότι η καθημερινότητα τελικά δεν είναι καθόλου ασήμαντη, καθόλου ίδια, καθόλου αδιάφορη. Κι ότι και τα πιο απλά πράγματα έχουν πολλά να πουν.

Ακολούθησε η πρωτοεμφανιζόμενη μουσική μπάντα "Μηδέν Άγαν", η οποία παρουσίασε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια γνωστών τραγουδοποιών και συνθετών. Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος εκτός από πολύ καλοί μουσικοί έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα και αξιόλογη σκηνική παρουσία. Το κοινό που τους απόλαυσε σε πολύ γνωστές μελωδίες έδειξε με το "ζεστό" χειροκρότημά του, την αποδοχή και την εμπιστοσύνη του για το μέλλον!

Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό μέχρι τις 10 Ιουνίου και φιλοξενούνται στους εκθεσιακούς χώρους του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης «Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου», στον Πολυχώρο «Avant Garde», το Μουσείο Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη» στο Αιτωλικό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.photofestivalmes.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Aπίστευτη καταγραφή στο Μεσολόγγι ενός Μαυροτσικνιά Egrettaardesiaca!!!


Την περασμένη εβδομάδα, έγινε καταγραφή στο Μεσολόγγι ενός Μαυροτσικνιά Egretta ardesiaca. Είναι η πρώτη καταγραφή στην Ευρώπη! Είναι αναμφίβολα μία από τα πιο εντυπωσιακές και απρόσμενες παρατηρήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια επειδή πρόκειται για είδος που ζει αποκλειστικά στην υποσαχάρια Αφρική και έχει μόνο μια φορά φτάσει μέχρι Ισραήλ, Αίγυπτο και Κανάρια. Ξένοι παρατηρητές σκέφτονται να πάρουν αεροπλάνο για να έρθουν να το δουν!




Το είδος είναι παγκόσμια γνωστό για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο τρέφεται: κάνει την απίστευτη «ομπρέλα» όπου καλύπτει το κεφάλι του με τα φτερά του.



Η αναγνώριση έγινε από τον Θ. Κομηνό & Ν. Μπούκα

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πανηγύρι τ' Άη Συμιού 2012 (φωτορεπορτάζ)

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012


    •  Τετάρτη
    • από τις 10:00 μ.μ. μέχρι τις 2:00 π.μ.

  • Ημερομηνία: 6 Ιουνίου
    Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ.
    Τόπος: Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου
    Είσοδος Ελεύθερη
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Οι "Μηδέν Άγαν" παίζουν για την ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ και το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου.

    Ο υπέροχος χώρος γύρω από το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο θα πλημμυρίσει από αγαπημένα τραγούδια του έντεχνου ρεπερτορίου.

    Από τον Σ.Μάλαμα και τον Θ.Παπακωνσταντίνου μέχρι τους Μ.Λιδάκη και Π.Θαλασσινό.
    Από τον Μ.Πασχαλίδη και τους Χαϊνηδες μέχρι τον Α.Ιωαννίδη και τον Ο.Περίδη.
    Από τους Θ.Μικρούτσικο, Δ.Μούτση και Μ.Λοΐζο μέχρι τον Δ.Ζερβουδάκη, τον Ν.Πορτοκάλογλου αλλά και τον Ν.Ξυλούρη.
    Δεν θα λείψουν - φυσικά - και διασκευές αγαπημένων παραδοσιακών τραγουδιών!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Μηδέν Άγαν

    Βασίλης Σκουμάντζος: κρουστά (καχόν, νταούλι, μπεντίρ, τουμπελέκι κτλ)
    Μάκης Μελισσαράτος: κιθάρα
    Γιάννης Πανουκλιάς: φωνή
    Μάκης Μπαρμπάκης: μπουζούκι

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Στον ίδιο χώρο, θα προηγηθεί (ώρα 9:30 μ.μ.) προβολή φωτογραφιών του καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου Λουκά Βασιλικού.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
    http://www.photofestivalmes.com/index.php/fes-pro

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Οι πλάστες οι μεγάλοι που είναι τα έργα τους από ήχο και από ρυθμό και απ’ όνειρο είναι.


Karakaksa | Upload Music

Ένα μονάχα δεν αρπάζουν
κι ένα μονάχα δεν αλλάζουν
κι ένα ο καρπός της αμοφιάς τους
κι ένα της άκαρδης καρδιάς τους
το πλάσμα. Πλάσμα εσύ από ήχο,
πλάσμα ρυθμού και πλάσμα ονείρου
εσ’ είσαι η γλώσσα τους η μία
κι η ασάλευτη και η μυστική
Ο Ασημάκης Μπέκος τη χρονιά που έχασε τον γιό του.Όσοι τον άκουσαν εκείνη την χρονιά να παίζει , "ήταν σαν να έβγαιναν μελωδίες από τον παράδεισο" είπαν...

κι είδα το πρόσωπο του γύφτου
λαλητή
αλλασμένο και ογκωμένο και πλατύ
και πανάθλιο κι από την ασκήμια
και ήτανε λαχάνιασμα και αγώνας
και άμοιαστη φοβέρα




 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*