"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Γιορτή της Παναγιάς της Φοινικιάς 22/8/2013 (φωτορεπορτάζ)

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ιππείς από την Ι.Π. Μεσολογγίου στη γιορτή της Παναγιάς της Φοινικιάς

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στης 22 Αυγούστου ιππείς από την Ιερά πόλη Μεσολογγίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη γιορτή της Παναγίας της Φοινικιάς.Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους τοπικά γλυκά και εδέσματα , ποτά και αναψυκτικά.
Οι ιππείς θα κινηθούν στα χνάρια του λόρδου Βύρωνα και θα ακολουθήσουν την αγαπημένη του βόλτα , που συνήθιζε να κάνει ευρισκόμενος στο Μεσολόγγι με το άλογο του κάθε απόγευμα.
Έχουν προγραμματίσει ως τόπο συνάντησης τη βιοτεχνία του Σταμάτη στης 18:00. Για πληροφορίες όσον αφορά τους ιππείς ,μπορείτε να απευθυνθείτε στο καφενείο του Ηλία Αθανασόπουλου.
 

Το παρών αποτελεί και πρόσκληση

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Θεόφιλος 1987 (ταινία)

Σύνοψη της υπόθεσης:
Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ (Δημήτρης Καταλειφός), ο θρυλικός λαϊκός ζωγράφος και Μυτιληνιός τη καταγωγή, απεκδύεται τη φράγκικη φορεσιά και ενδύεται την παραδοσιακή εθνική ενδυμασία, δηλαδή φουστανέλα. Συχνά φοράει και τα ρούχα των ηρώων που ζωγραφίζει, σε μια Ελλάδα που απαλλάσσεται τάχιστα από τον οθωμανικό χαρακτήρα της και εξευρωπαΐζεται αργά. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο Θεόφιλος κάνει μια επαναγωγή σε μια μοναχική πορεία, ανάμεσα στο μύθο, την ιστορία και τη λαϊκή σοφία. Και με το ελληνικό φως που τον οδηγεί, φτάνει σε ένα οικείο και εν πολλοίς αμίμητο ιδεώδες για τη ζωγραφική και τη ζωή γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*