"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Οι Κρήτες και η "Έξοδος του Μεσολογγίου"

Μια σχέση που αναζωπυρώθηκε πέρυσι και αφετηρία στάθηκε ένα σεμινάριο παραδοσιακών φορεσιών και οπλισμού του 1821, ανάμεσα στους Κρήτες και τους Μεσολογγίτες έχει τις ρίζες της στις πολιορκίες και την ηρωική Έξοδο της φρουράς του Μεσολογγίου.
 
(πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

 Ο πολιτιστικός σύλλογος "Το Ρόδο" όπου για πρώτη φορά πέρυσι συμμετείχε με την ομάδα ιστορικών αναπαραστάσεων υπό την ονομασία "Καλησπέρηδες" και φέροντες οπλισμό και φορεσιές εποχής ανανεώνει το ραντεβού του με την ιστορία και φέτος.
Στον Κήπο των Ηρώων κατά τις εορτές Εξόδου της φρουράς του Μεσολογγίου 2013

Οι δεσμοί που μας ενώνουν πολλοί, αλλά επιλέξαμε ύστερα από την παρότρυνση του φιλικού ιστολογίου ΑΝΩΠΟΛΙΣ http://anopolis72000.blogspot.gr να παρουσιά
σουμε μέσα από πλάνα που είχαμε στο αρχείο μας  την ιστορία κάποιου σπουδαίου Κρητικού Οπλαρχηγού , όπου έλαβε μέρος στη Δεύτερη Πολιορκία και επέζησε της Εξόδου της Φρουράς των Μεσολογγιτών.






Ακούστε τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι φίλοι μας οι Κρητικοί τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης , σε μια συνέντευξη που έγινε στον Ευτύχη Τζιρτζιλάκη , στον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Κρήτη" και από τον δημοσιογράφο του Σταθμού Νίκο Ψιλάκη ,στης 3/4/2014.
Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο του ιστολογίου μας Ευτύχη Τζιρτζιλάκη για την ευγενική παραχώρηση της ηχογραφημένης συνέντευξης.
















Δείτε το βίντεο








 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*