"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Λαϊκοί Πρακτικοί οργανοπαίκτες - Ραδιοφωνική εκπομπή Για το Πανηγύρι τ'Άη Συμιού(ντοκουμέντο!)

Επιμέλεια παρουσίαση Γιώργος Παπαδάκης
Τεχνική επιμέλεια Γιώργος Μπούνιας«Λαϊκοί πρακτικοί οργανοπαίκτες», ραδιοφωνική εκπομπή του Γ΄ Προγράμματος του Γ.Ε. Παπαδάκη στην οποία είχε το διάστημα 1984-1992 πέντε παρουσίες συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με Γ. Κόρο, Γ. Γευγελή, Τ. Βέρα κ.ά. (1984-1992)


Πρωτότυπες ηχογραφήσεις παραδοσιακής μουσικής ακούγονται στη ραδιοφωνική εκπομπή με τον τίτλο «Λαϊκοί πρακτικοί οργανοπαίχτες», που εντάσσεται ξανά στο Τρίτο Πρόγραμμα και γίνεται με την ευθύνη του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Παπαδάκη.
Με τις ηχογραφήσεις αυτές της ελληνικής ραδιοφωνίας δίνεται η ευκαιρία στους τεχνίτες της δημοτικής μουσικής να δείξουν την τέχνη τους, τόσο στην ερμηνεία των παραδοσιακών σκοπών όσο και στον ελάχιστα καταγεγραμμένο αυτοσχεδιασμό. Οι ηχογραφήσεις γίνονται στα στούντιο της ΕΡΑ και οι καταγραφές της σειράς αυτής εκτός από την εκτίμηση των πολλών ακροατών της σε όλη την Ελλάδα έχουν ως τώρα τιμηθεί δύο φορές στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα με δύο ειδικές εκδόσεις δίσκων της Κρατικής Ραδιοφωνίας της Ολλανδίας (VPRO) το '93 και το '96. Μία από τις γενικές κατευθύνσεις των ηχογραφήσεων για τη σειρά αυτή είναι και η έμφαση που δίνεται στην καταγραφή ενόργανων σκοπών, καθώς οι παλαιότερες καταγραφές τόσο της δισκογραφίας όσο και των λαογράφων - ερευνητών ήταν περισσότερο προσανατολισμένες στην καταγραφή τραγουδιών.
ακούστε και την δεύτερη εκπομπή πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμό ΕΔΩ

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*