"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Φωτογραφικό αφιέρωμα από τις εκδηλώσεις στον Άη Σώστη για τα Λιμνοθαλασσιώτικα 2010


Αργήσαμε αλλά πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει...






















































































Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Λιβιέρη για το εξαίσιο και πληρέστατο φωτογραφίκο υλικό που μας παραχώρησε.


Ολοκληρώθηκαν τα Λιμνοθαλασσιώτικα 2010


Με την εκδρομή στα Κήθυρα των μελών του συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις «Λιμνοθαλασσιώτικα 2010» που διοργανώθηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο Μεσολόγγι και οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τη λιμνοθάλασσα.



Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν το πιο πλούσιο των τελευταίων χρόνων και το κοινό παρακολούθησε και απόλαυσε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας του Νίκου Σιάμου με θέμα το παλιό Μεσολόγγι, ζωγραφικής με έργα μικρών μαθητών και παραδοσιακών φορεσιών από τις συλλογές της Ζωζώς Στέλιου, ομιλίες για την Κλείσοβα από τη φιλόλογο, Κατερίνα Γριβοπούλου και την αρχιτέκτονα, Νέλλα Στεφανάτου, τόσο στο λιμάνι όσο και στο ιστορικό νησί του Βασιλαδίου όπου και κορυφώθηκαν οι δεκαήμερες εκδηλώσεις.



Ξεχωριστή ήταν η συναυλία–αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή της χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα, ενώ κολακευτικά σχόλια απέσπασαν οι ερμηνείες των μελών της θεατρικής ομάδας του συλλόγου «Ναύπακτος - Πολιτιστικές Διαδρομές» και του μουσικού σχήματος «Πολύτονος Αρμονία».



Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα κατά το τριήμερο 5 έως 7 Σεπτεμβρίου στο Βασιλάδι, όπου στον Εσπερινό για τη γιορτή του Άη – Σώστη στο ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι χοροστάτησε για πρώτη φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Η παρουσία μάλιστα ανέδειξε και τον θρησκευτικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων.



Σε δήλωσή της η πρόεδρος του συλλόγου «Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας», Εύη Τσαλαφούτα-Παπαθεοδώρου αναφέρεται στους στόχους των εκδηλώσεων: «Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του μοναδικού φυσικού πλούτου της περιοχής και η διατήρηση της παράδοσης.



Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε ως σύλλογος, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση που σας ανέφερα. Είναι κάτι που οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές.»



Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Λιμνοθαλασσιώτικα 2010» διοργανώθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οι υπηρεσίες του οποίου παρείχαν την αμέριστη συνδρομή τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων και κυρίως για την άρτια υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών στο νησί του Βασιλαδίου φροντίζοντας για την αποψίλωση και την καθαριότητα του χώρου, την υδροδότηση του κτηρίου του φάρου κ.λπ.



«Ως δημοτική αρχή είμαστε πάντα δίπλα σε συλλογικές προσπάθειες που έρχονται να συμπληρώσουν τις προσπάθειές μας για ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Μια απ’ αυτές τις συλλογικές προσπάθειες είναι του συλλόγου «Οι φίλοι της λιμνοθάλασσας» τα μέλη του οποίου με μεράκι και αγάπη για τον τόπο, μας παρουσίασαν και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μέσα απ’ αυτές τις εκδηλώσεις δόθηκε η δυνατότητα σε πολύ κόσμο να γνωρίσει τις ομορφιές του τόπου μας. Παράλληλα οι εκδηλώσεις συμβάλλουν στη διατήρηση των παραδόσεων μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα στα μέλη του συλλόγου για τις άοκνες και δημιουργικές τους προσπάθειες» σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με τη λήξη των εκδηλώσεων.



Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.

το άρθρο είναι από την  www.naftemporiki.gr

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*