"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτιστικό πρόγραμμα για το 2011 της Βυρωνικής Εταιρείας

ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011
Η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας, κ. Ροδάνθη Φλώρου προλογίζοντας την εκδήλωση « Ο Βίκτωρ Ουγκώ και η Ελλάδα του Μπάυρον»-- που άνοιξε την αυλαία του πολιτιστικού προγράμματος της Βυρωνικής Εταιρείας για το 2011-- ανακοίνωσε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1] Στις 28 Φεβρουαρίου 2011, διοργανώνει, Αφιέρωμα—Ποίηση- Μουσική- Φιλολογία - από και για τον ποιητή της ΡωμιοσύνηςΓιάννη Ρίτσο.- Διάλεξη, από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνώνκα. Τζίνα Καλογήρου με θέμα:Γιάννης Ρίτσος «Η Πεισμωμένη Ελευθερία της Σιωπής τους…»-Σουίτα ποιημάτων, μελοποιημένων και μηΚατερίνα Βασιλείου τραγούδι, Γιάννης Μπελώνης πιάνο.-Η Έρη Ρίτσου μιλάει για τον Ρίτσο και απαγγέλει αποσπάσματα από το Πρωινό Άστρο. Μουσική επιμέλεια, κείμενα: Μαρία Ζουμπούλη, Γιώργος Κοκκώνης2]Στις 26 Μαρτίου 2011, συμμετέχοντας στον 3ο εορτασμό της θεσμοθετημένης από την Βουλή των Ελλήνων «Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:«Η Φιλελληνική Πράξη τον 19ο αιώνα»Κοινωνία- Πολιτική- Τέχνη--«Η Μέριμνα για τα Παιδιά της Επανάστασης στη Δύση» από την κα. Λουκία Δρούλια Ιστορικό, Ομ. Διευθύντρια του ΕΙΕ.--«Πολιτικές του Γαλλικού Φιλελληνισμού» από τον Δρ. Γεώργιο Τόλια Ιστορικό, Διευθυντή Νεοελληνικών Ερευνών στο ΕΙΕ.--«Το Επαναστατικό Πνεύμα στον Έκτορα Μπερλιόζ και η Καντάτα του για την Ελληνική Επανάσταση του ΄21» από τον κ. Μάρκο Φ. Δραγούμη Μουσικολόγο, υπεύθυνο του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου Μέλπως Μερλιέ.

3]Στις 20 έως 24 Ιουνίου 2011, διοργανώνει το 7ο Διεθνές Φοιτητικό Βυρωνικό Συνέδριο στο Μεσολόγγι με θέμα: «Ο Λόρδος Βύρων και η Εποχή του» με συμμετοχές φοιτητών και καθηγητών Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων.4] Στις 2 Νοεμβρίου 2011, διοργανώνει αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη με ομιλητή (στα ελληνικά) τον διάσημο Ελληνιστή καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών κ.Roderick Beaton, ο οποίος κατέχει την έδρα του Αδαμάντιου Κοραή στο πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου. Η Μουσική Επιμέλεια του αφιερώματος θα γίνει από καθηγητές του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής - ΤΕΙ Ηπείρου. 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*