"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου - Πρόγραμμα νέοι αγρότες


Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου

Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας

Τμήμα Μηχανολογίας & Υδατίνων Πόρων

Νέα Κτίρια, Τ.Κ. 30.200

Τηλ.26310 58248, 58336

aliopa@teimes.gr



Μεσολόγγι 4-2-2011



Δελτίο τύπου

Το Τμήμα Μηχανολογίας & Υδάτινων Πόρων (Μ.Υ.Π.) του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου άρχισε να υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» σε συνεργασία με τις Ενώσεις των νέων Αγροτών των Νόμων Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Τη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση εργασίας στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Οι υπεύθυνοι του έργου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. κ. Βαγγέλη Στεργίου-Πολίτη και συζήτησαν την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, τη συνεργασία της Επιστημονικής Κοινότητας του Τ.Ε.Ι. με τους νέους της υπαίθρου με σημεία αναφοράς την τεχνολογική και επιστημονική υποστήριξή τους και την προώθηση των ιδιαίτερων γνωρισμάτων της τοπικότητας.

Στην πρώτη συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» συμμετείχαν η Επιστημονική Υπεύθυνη, Επίκουρος Καθηγήτρια κ. Λίτσα Λιόπα-Τσακαλίδη και τα μέλη υλοποίησης του έργου του Τ.Ε.Ι., από την Γ.Γ. Νέας Γενιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, κ. Βασίλης Τσινός και η συνεργάτης του κ. Αθηνά Πανταζή και από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών συμμετείχαν o Πρόεδρος, κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Ζαφείρης, καθώς επίσης νέες και νέοι αγρότες από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.

Το πρόγραμμα «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» καινοτομεί φέρνοντας τους νέους αγρότες των Ενώσεων Νέων Αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας σε επαφή με την Επιστημονική Κοινότητα του Τ.Ε.Ι. αποβλέποντας σε συνεργασίες που εισάγουν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων όπως τριφύλλι, πατάτες, ελιές, σταφίδες κλπ.








 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*