"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Μεσολογγίου με τον Μητροπολίτη Αιτ/νιαςΤη συμβολή και τη συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κου. Κοσμά και της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το δήμο, ζήτησε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/1/2011 .......στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


Συγκεκριμένα τέθηκαν:

α) Η δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου στο Μεσολόγγι, στο οποίο θα εκθέτονται, θα συντηρούνται και θα αναδεικνύονται οι σημαντικοί εκκλησιαστικοί – βυζαντινοί θησαυροί της περιοχής μας.

β) Η ανάδειξη του χώρου ταφής του Ιωσήφ Ρωγών στον Άγιο Παντελεήμονα.

γ) Η αισθητική παρέμβαση βελτίωσης του χώρου έναντι των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και του Κήπου των Ηρώων.

δ) Η προστασία και ανάδειξη του Άη Σώστη και τέλος συζητήθηκε η συμβολή της εκκλησίας στη νέα δομή κοινωνικής μέριμνας που θα δημιουργηθεί από το δήμο για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών στην περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, δέχτηκε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τις προτάσεις του κου Δήμαρχου και εξέφρασε τη συγκατάθεση του στις προσπάθειες υλοποίησης τους που σύντομα θα ακολουθήσουν
 
πηγή : http://etoliko-news.blogspot.com/2011/01/blog-post_5396.html?spref=fb
 
 
 
 
σημ.:αναρτήσαμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα  για ένα και μόνο λόγο - όλα τα τα θέματα που ετέθησαν μας αφορούν άμεσα και θα θέλαμε να τα δούμε να υλοποιούνται μια μέρα.
Πλίτικη του blog μας είναι να μην σχολιάζουμε τα τεκτενόμενα της πόλης μας αλλά να αναδυκνείουμε κάθε τι που μας ωθεί ένα βήμα μπρός.Αγαπάμε το Μεσολογγί που μας δίδαξε , μας γαλούχισε με αξίες και ιδανικά και το αντιλαμβανόμαστε πρώτα σαν "ιδέα" και έπειτα ως γεωγραφικό σημείο στο χάρτη και γι'αυτό πονάμε και θέλουμε να το βλέπουμε σαν πρωτοπόρο και σαν ένα μέρος που διδάσκει σε όποιον το επισκέφτεται αντί να τον απογοητεύει.

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*