"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Ντοκυμαντέρ - ιδιωτικά video

Πανηγύρι τ'Άη Συμιού 1999
Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο του Βασιλαδιού Παναγιώτη Δενδρινό , για την παραχώρηση βιντεοσκόπησης.Πανηγύρι τ'Άη Συμιού 1992Αφιέρωμα της εκπομπής "Μένουμε Ελλάδα"


Αφιέρωμα που έκανε η εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα... από vassiladi
Πανηγύρι τ'Άη Συμιού 2003
Πανηγύρι τ'Άη Συμιού 2005


Στον Αη Συμιό στο Μεσολόγγι από την Ετ1(1996)


   


Στο Πανηγύρι του Άη-Συμιού Από την εκπομπή Ελλήνων Δρώμενα της ΕΤ3


Μέρος 1Μέρος 2 Σε αυτο το link θα δειτε αφιερωμα που εκανε η εκπομπη Μενουμε Ελλαδα για το πανηγυρι μας οπου τα γυρισματα εγιναν τον χειμωνιατικο του 2009.


http://www.ert.gr/menoumellada/videos/arxeio-videos/sterea-ellada/mesologgi-aitoloakarnanias-sto-panigyri-tou-ai-symiou/details

Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης δήμου Μεσολογγίου

Το Μουσείο Ιστορίας και ΤέχνηςΒρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη και στεγάζεται στο παλιό Δημαρχείο. Είναι ένα νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε το 1932 όταν ήταν δήμαρχος ο Χρήστος Ευαγγελάτος. Εδώ συναντάμε μια πλούσια συλλογή από πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που είναι εμπνευσμένοι από τον αγώνα του Μεσολογγίου.Εκτίθενται έργα όπως: "Η υποδοχή του Λ. Βύρωνα στο Μεσολόγγι" του Δ. Κασόλα, "Η Ελλάδα πάνω από τα ερείπια του Μεσολογγίου", (αντίγραφο του Ντελακρουά), "Το Καραούλι" του Βρυζάκη, "Η ανατίναξη του Χ. Καψάλη" του ιδίου, "Η `Εξοδος" (αντίγραφο).Εκεί βρίσκεται τέλος ο συγκλονιστικός πίνακας του Lansac "Η Μεσολογγίτισσα" που απεικονίζει μια μητέρα που αφού σκότωσε το γιό της, δίπλα στον νεκρό άντρα της στρέφει το μαχαίρι καταπάνω της. Ο πίνακας αυτός δωρίθηκε από την `Ελενα Ελευθ. Βενιζέλου στον Δ. Μεσολογγίου. Μπροστά στο μουσείο είναι οι προτομές των πρωθυπουργών της Ελλάδας Χ. Τρικούπη και Επαμ. Δεληγεώργη.

Σας παραθέτω βιντεοπαρουσίαση του μουσείου από το κανάλι της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης 4Ε


 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*