"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι"

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Εκδηλώσεις προς τιμη των Ελβετών Φιλελλήνων - Τιμή στον Βάσο Λυσσαρίδη - Τελική πρόβα Αναπαράστασης ανατίναξης του Καψάλη.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. , στον Κήπο των Ηρώων, η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου τιμά την 185η επέτειο του ηρωικού θανάτου του Ελβετού Φιλέλληνα Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν  ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  Παναγιώτης  Κατσούλη, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα  Lorenzo Amberg, ο Δήμαρχος του Schofflisdorf (γενέτειρα πόλη του Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ) Aldis Buchegger καθώς επίσης και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ.

Ο Ιακωβος Μαγερ

Ακολούθως στις  8:30 μ.μ. θα γίνει η Ανακήρυξη του Επίτιμου Προέδρου της ΕΔΕΚ Δρ Βάσου Λυσσαρίδη σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλεως . Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και Περιφερειακά προβλήματα - Κυπριακό».

Ο Βασος Λυσσαριδης

Στις 9:15 μ.μ. οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελική πρόβα της αναπαράστασης της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη, στην οποία συμμετέχει η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου
του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σπύρου Χολέβα.
Η αναπαρασταση της ανατιναξης του Καψαλη

 
*/*Ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!*/*